Blog Aer Conditionat

Igienizarea aerului in apartament. Solutii ! PDF Imprimare

Sunt prezentate echipamente de aer conditionat ce contin dispozitive performante de igienizarea aerului in apartamente; acestea sunt la fel de indispensabile ACUM pentru sanatete ca si spalatul pe maini

Aparatul de Aer Conditionat 9000 BTU/h Toshiba Daiseikai încorporează un excelent sistem de filtrare și reîmprospatare a aerului interior; excelența în furnizarea aerului de calitate combină un sistem avansat de filtrare a aerului în trei faze:

1). Un prim filtru păstrează particulele mai mari

2). Încărcătorul cu ioni de plasmă, un sistem de filtrare care dezodorizează aerul, oferă un mediu curat, sănătos, cu butonul "PURE" de pe telecomandă. Impuritățile, cum ar fi praful, tutunul, polenul, etc., atunci când sunt ionizate, aderă la bateria de schimb de caldura, special concepută pentru reținerea particulelor, sunt eliminate ulterior prin scurgerea de condens a unității

3). Butonul PURE, la rândul său, activează Ionizator la axim, ce absoarbe particule precum virușii, blocându-le și dezactivându-le până la reducerea eficacității acestora.

Dezactivează efectul virusului

Dezactivează efectul mucegaiului

Îmbunătățește hidratarea pielii

Acest sistem de filtrare creează un mediu interior proaspăt și sănătos, absorbind și descompunând fumul, mirosurile alimentare și mirosurile rele, obținând semnificația cuvântului Daiseikai: CEL MAI PUR CONFORT

Aparatul de Aer Conditionat 12000 BTU/h MITSUBISHI ELECTRIC MSZ-L cu sistemul Plasma Quad Plus este un sistem de filtrare bazat pe plasmă, care elimină efectiv șase tipuri de poluanți ai aerului interior. Plasma Quad Plus captează mucegaiul și alergenii mai eficient decât Plasma Quad. De asemenea, poate captura PM2,5 și particule mai mici de 2,5 µm, creând ambient de viață sănătoas pentru toți.

Bacteriile - rezultatele testelor au confirmat faptul că Plasma QuadPlus neutralizează 99% din bacterii în 162 de minute într-un spațiu de testare de 25m3.

Virusurile - rezultatele testelor au confirmat faptul că Plasma Quad Plus neutralizează 99% din particulele de virus în 72 de minute într-un spațiu de testare de 25m3.

Mucegai - rezultatele testelor au confirmat faptul că Plasma Quad Plus neutralizează 99% din mucegai în 135 de minute într-un spațiu de testare de 25m3.

Alergenii, aerul ce conține blana de pisică și polen a fost trecut prin dispozitivul de curățare a aerului reglat pe treapta redusa de ventlare. Înainte și după măsurători, s-a confirmat faptul că Plasma Quad Plus neutralizează 98% din blana de pisică și polen.

PM2.5 rezultatele testelor au confirmat faptul că Plasma Quad Plus elimină 99% din PM2.5 în 145 de minute într-un spațiu de testare de 28m3.

Rezultatele testului de praf au confirmat că Plasma Quad Plus elimină 99,7% din praf și acarieni.

Principiul de functionare Plasma Quad Plus

Etapa 1 se produce plasma: rupe mucegaiul și alergenii, se Inhiba virușii, praful și PM2.5 sunt incarcati cu o sarcină electrică (+).

Etapa a 2-a se realizeaza un câmp electric puternic; praful încărcat și PM2.5 (+) sunt absorbite în câmpul electric puternic (-).

O acoperire cu dubla protectie împiedică pătrunderea și murdăria grasă să intre în aparatul de aer condiționat. Tehnologia de acoperire de ultimă generație

Murdăria este, în general, clasificată în două grupe: murdărie hidrofilă, cum ar fi praful cu fibre și praful de nisip, și murdăria hidrofobă, cum ar fi grasimile și fumul de țigara.

Acoperirea tip dublă barieră a Aparatelor de Aer Conditionat Mitsubishi Electric funcționează ca o acoperire cu două bariere cu „particule de fluor” amestecate care împiedică pătrunderea murdăriei hidrofile și „particule hidrofile” care împiedică pătrunderea murdăriei hidrofobe în aparatul de aer condiționat. Această acoperire dublă pe suprafața interioară menține aerul condiționat curat tot timpul anului.

Aparatele de Aer Conditionat 18000 BTU/h PANASONIC ETHREA cu NANOE™ X; Aer de calitate pentru viata

nanoe ™ X de-odorizează mirosurile puternice și neplăcute care provoacă neplaceri, astfel încât să vă puteți bucura de un spațiu de locuit mai plăcut pentru o bunăstare mai mare.

nanoe ™ X inhibă creșterea anumitor alergeni, bacterii și viruși din casa ta, menținând o casă mai curată pentru copiii tăi.

Hidratarea pielii - ajută la păstrarea umidității pielii.

nanoe ™ X dezodorizează și inhibă anumite bacterii și viruși Nanoe ™ X conține de 10 ori mai mulți radicali OH.

Dispozitivul nanoe ™ X recent dezvoltat produce de 10 ori mai mulți radicali OH (4 800 miliarde) decât dispozitivul obișnuit nanoe ™. Cantități mai mari de radicali OH conținuți în nanoe ™ X duc la efecte deosebite asupra bacteriilor, virusurilor și inhibării alergenilor, precum și dezodorizarea. O casă cu un aer mai proaspăt și mai curat te așteaptă.

Durata de viață de 6 ori mai mare decât ionul negativ comun. nanoe ™ X conține umiditate de aproximativ 1000 de ori mai mult decât ionul negativ standard. Fiind conținut în particule de apă, are o durată de viață mai lungă și este capabil să se răspândească pe o distanță lungă.

nanoe ™ X provine din umiditatea condensată din aer, astfel încât reîncărcarea apei pentru generarea nanoe ™ X nu este necesară

Cu dimensiunea unei parti dintr-un miliard raportat la metru, nanoe ™ X este mult mai mic decât aburul. Poate pătrunde adânc în țesăturile de stofă pentru a elimina mirosurile neplacute.

nanoe ™ X este suficient de mic pentru a pătrunde în haine pentru a inhiba mucegaiul și odorizarea.

Scară microscopică. Cu dimensiunea unui miliard de metri, nanoe ™ X este mult mai mic decât aburul. Poate pătrunde adânc în țesăturile de stofă pentru a se dezodoriza.

Particulele de aburi și particulele mari nu pot pătrunde adânc în țesături.

Inhibiție de virus / bacterii / polen. Virus gripal este 99,9% inhibat.

Dezodorizare. Efectul de dezodorizare funcționează cu mirosul aderat la accesorii de mobilier precum canapeaua și perdelele. Reduceți 90% din miros (mirosul de tutun) după 120 de minute.

Aparat de Aer Conditionat 24000 BTU/h Fujitsu Curățarea de aer cu plasmă - Precipitatorul electrostatic îndepărtează particulele de praf, cum ar fi polenul și praful din casă, acesta este lavabil și poate fi menținut întotdeauna curat

Un filtru tip mar - catechin folosește electricitatea statică pentru a curăța particulele fine și praful din aer

praful colectat de filtrul de aer este îndepărtat automat; o eliminare la intervale a prafului depozitat în cutia de praf este necesară

Filtru de viață lungă filtrul se dezodorizează prin descompunerea puternică a mirosurilor absorbite folosind efectele oxidante și reducătoare ale ionilor generați de particulele ultrafinice ceramice

Panoul lavabil - deoarece panoul frontal este ușor de îndepărtat, întreținerea este, de asemenea, ușoară

 
Ce este VRF ? Solutii Tehnice & Preturi Sisteme de Climatizare! Soluții pentru toate tipurile de proiecte PDF Imprimare

Noile sisteme Variable Refrigerant Fow –VRF- detin performanțe de înaltă eficiență, sunt concepute special pentru economisirea energiei, ușor de instalat, disponibile intr-o gamă largă de modele de unități exterioare și interioare și caracteristici unice, proiectate pentru spatii cu destinatie birouri, hoteluri,retail și clădiri mari.

Acestea asigura eficiență excepțională chiar si în condiții de încărcare parțială, acoperă până la 30% sarcină parțială cu o eficiență extrem de ridicată.

Valorile excelente ale SEER și SCOP pentru VRF cu 2 și 3 tevi, valori extrem de ridicate în urmare a eficienței energetice de răcire / încălzire conform regulamentului comisiei (UE) 2016/2281

Controlul temperaturii de refulare

Această funcție specială este disponibilă în toate unitățile interioare ale sistemelor VRF pentru a garanta confort maxim pentru utilizatorul final.

De exemplu, în modul de răcire, dacă temperatura aerului descărcat a fost sub 10 ° C, utilizatorul poate simți disconfort, la fel cum ar face în modul de încălzire dacă temperatura ar fi mult prea ridicată. Prin controlul temperaturii aerului de refulare, aceasta poate fi reglată într-un interval de răcire de 7–22 ° C.

Beneficii

Aerul nu va fi niciodată prea rece sau prea cald

Funcție răcire și încălzire

Confort

Economie de energie

Împiedică formarea condensului în tubulatura și grile, îmbunătățind astfel nivelul de igienă.

Soluții complete de încălzire, răcire și apă caldă menajera pentru spatii cu destinatia restaurant. Foarte eficient la condiții de încărcare parțială.

VRF are soluții pentru optimizarea furnizarii de răcire, încălzire și producție de apă caldă menajera. În timp ce bucătăria are nevoie de răcire, încălzirea este necesară pentru apă caldă menajera și, de asemenea, pentru încălzirea zonei publice, cu avantajul aerului proaspăt 100% ce asigura eliminarea mirosurilor. Combinând în mod inteligent toate aceste nevoi cu tehnologia VRF, rezulta un sistem simplu și flexibil, adaptabil oricărei spatiu de restaurant, cu facturi de la utilitati mai mici. În plus, VRF este soluția unică pentru zonele în care energia electrică este limitată, folosind unități ECO G, VRF alimentate în principal pe baza de gaze naturale sau propan, aducând confort și apă caldă menajera oriunde.

VRF oferă cea mai largă gamă de sisteme de climatizare, productie de apa calda menajera și ventilație disponibile. Aceasta ne permite să oferim cea mai potrivită soluție 24 de ore pe zi, 365 de zile pe an.

VRF asigură nu numai o satisfacție mai mare a clienților, ci și o factură mai mică la energie

Soluții de încălzire și răcire pentru spatii comerciale

VRF a dezvoltat soluții pentru proiecte de spatii de vânzare cu amănuntul și aplicații de birouri unde rentabilitatea investițiilor este un factor cheie! Confortul din interiorul magazinului este esențial pentru o experiență bună a clienților în magazin.

De la control local sau din noul sistem de control VRF, se poate afișa, analiza și optimiza starea in detaliu a sistemului de încălzire și răcire, pentru a îmbunătăți eficiența, a reduce timpul de funcționare și a crește durata de viață a echipamentelor.

8 motive pentru care VRF este cea mai bună soluție pentru un spatiu comercial:

• Soluție completă

• Flexibilitate și adaptare

• echipamente ecologice: emisii reduse de CO2

• Confort - satisfacție ridicată a clienților

• posibilitatea de Extindere in viitor

• VRF oferă sisteme eficiente care îndeplinesc așteptările de-a lungul anilor

• Servicii de înaltă calitate asigurate de echipa de instalare

• Sistemul va funcționa în continuare chiar si până la 25% din unitățile interioare conectate.

Aer condiționat ECOi VRF oferă performanțe extraordinare de economisire a energiei și flexibilitate internă a unității. Sistemele de climatizare ECOi VRF sunt prevăzute cu 2 conducte și 3 conducte pentru sisteme de recuperare a căldurii, seria ECOi este proiectată pentru economii de energie, instalare ușoară și eficiență ridicată. Sistemul de Aer condiționat ECOi VRF folosește tehnologii avansate pentru a răspunde cerințelor diverselor instalații și a contribuie la crearea de spații de locuit confortabile.

Sistemul VRF de pompă de căldură cu 2 conducte, conceput special pentru piața europeană asigură performanțe de economisire a energiei, funcționare puternică, fiabilitate și confort care depășesc orice a fost posibil anterior. Sistemul VRF care oferă eficiență și performanță pentru încălzire și răcire simultană.

Costuri mai reduse de funcționare și ciclul de viață.

Sistemele ECOi sunt sisteme VRF extrem de eficiente, oferind COP peste 4,0 la condiții de încărcare completă. Sistemul este de asemenea conceput pentru a vă asigura că sunt reduse costurile de funcționare al fiecărui sistem

Până la 64 de unități interioare pot fi conectate până la o capacitate de 200% indexată încărcări de unități interioare, permițând utilizarea eficientă a sistemului încărcări de clădire diversificate: această caracteristică mare de conectare o face soluție ușor de proiectat pentru școli, hoteluri, spitale și alte mari companii clădiri. Lungimea conductei de până la 1000m permite să fie seria VRF ECOi utilizat în clădiri foarte mari, cu flexibilitate maximă în proiectare. ECOi sistemul este, de asemenea, ușor de controlat. Are mai mult de 8 tipuri de control de la telecomenzi cu fir standard, panouri tactile sau interfețe web acces

Tehnologia de control a invertorului DC pentru o racire / incalzire rapida si puternica asigurata de seria în continuă evoluție VRF ECOi.

Ușurință la instalare.

Refrigerantul R410A are o presiune de funcționare mai mare cu o pierdere de presiune mai mică decât cea a agentilor frigorifici anteriori, acest lucru permite utilizarea tevilor cu dimensiuni mai mici și permite reducerea cantitatii de refrigerant utilizate in instalatie.

Simplu de proiectat.

proiectarea, selectarea, ofertarea și instalarea unui VRF profesionist poate fi un proces costisitor și costisitor, mai ales așa cum este adesea de asemenea, un exercițiu speculativ. Prin urmare, am conceput un software ce este rapid și ușor de utilizat și produce o dispunere schematică completă a conductelor și controlerelor, precum și o listă completă de materiale și date de performanță.

Ușor de controlat.

O varietate mare de opțiuni de control sunt disponibile pentru a vă asigura că sistemul VRF ECOi oferă utilizatorului gradul de control pe care îl dorește, de la controlul unei singure incaperi pana la controlul BMS de ultimă generație.

Simplu de pus in functiune.

Procedură simplă de configurare, inclusiv adresarea automată a unitatilor interioare conectate. Setările de configurare pot fi realizate de la unitatea exterioara sau printr-o telecomandă.

Ușor de poziționat.

Designul compact al unităților exterioare ECOi înseamnă că dimensiunile 4HP până la 10HP se potrivesc într-un lift standard și sunt ușor de manevrat și poziționat atunci când sunt pe santier. Amprenta mica și aspectul modular al unităților asigură un aspect coerent in instalație.

O selecție largă și conectabilitate.

Cu 11 stiluri de modele de interior disponibile, sistemele ECOi sunt alegerea ideală pentru mai multe instalații interioare cu o capacitate mică de mici capacități, cu posibilitatea de conectare pana la 40 unități interioare la sisteme de 24 HP sau mai mari pentru 3-Pipe ECOi MF2 6N Series.

Ușor de întreținut.

Fiecare sistem permite utilizarea rutinelor de control, prognostic și de diagnostic, de la controlul încărcării refrigerantului până la diagnosticarea complexă a codurlor de eroare, toate proiectate pentru a reduce frecventa de service si întreținere și timpul de oprire a unității.

Costuri mai reduse de funcționare și ciclul de viață prelungit

Sistemul este, de asemenea, conceput pentru a vă asigura că reducem costul de funcționare, utilizând experienta noastră asigurați-vă că cea mai eficientă combinație de compresoare funcționează la oricare dintre acestea timp. Secvențierea îmbunătățită a degivrarii reduce, de asemenea, costurile de funcționare

 
Aer Conditionat GREE PDF Imprimare

Gree Electric Appliances, Inc. of Zhuhai, infiintata in anul 1991, a devenit cea mai mare companie din lume specializata in integrare, productie, vanzari si service de aparate de aer conditionat. În 2009, veniturile anuale din vânzari ale companiei au ajuns la 42.5 miliarde CNY. Face parte din "Top 100 companii chineze listate", clasate de revista Fortune, timp de opt ani consecutivi.

Marca de aer conditionat, Gree, produsa de catre Gree Electric Appliances  este unica marca de aer conditionat clasificata "World Brand" de catre administratia generala a calitatii, supraveghere, inspectie si carantina din China. Astazi, produsele din marca Gree sunt distribuite in mai mult de 100 de tari şi regiuni din lume. Din 1995, ca volum de vanzari si cota de piata, compania a fost nr.1 în industria chineza de aer conditionat, pentru 15 ani consecutivi, iar începand din 2005, volumul nostru de vanzari de aer conditionat pe segmentul rezidential a ocupat nr.1, timp de cinci ani consecutivi.

Ca producator specializat de aer conditionat, Gree este dezvoltator de tehnologii avansate si de inalta calitate pentru produsele de aer condiţionat, adresate consumatorilor la nivel mondial. Compania posedă acum şase baze de producţie, respectiv, în Zhuhai (sediul central), Chongqing, Hefei, Brazilia, Pakistan şi Vietnam, si are peste 40.000 de angajati. Compania a dezvoltat echipamente de aer conditionat pentru ambele segmente de piata, rezidential si comercial: 20 de varietati, 400 de serii şi 7.000 de modele pentru a satisface cerinţele diferitilor consumatori. Compania detine aproximativ 3000 de patente tehnice.Cu echipamentele GMV digital VRF, centrifuge de apă, aer conditionat DC inverter a suplinit absenta acestor produse high-tech de pe piata si din randul inteprinderilor chineze. Fiind modele care se dezvoltă in China de catre întreprinderea Gree Electric Appliances, cu ele s-a castigat o reputatie în industria internaţională.

Fabricile GREE

Sediul central al Gree ElectricAppliances Inc. of Zhuhai este situat înZhuhai, un oras cu un frumos litoral si de asemenea, una din zonele economice speciale. Fondată în 1991, la sediul de integrare R & D, s-a ocupat de producţie, vânzări şi servicii, având sapte fabrici de asamblare şi nouă fabrici de producţie pentru componentele cheie. Sediul ocupa apoximativ un milion de metrii patrati, având mai mult de 23.000 de angajaţi şi o capacitate de producţiede 17 milioane de seturi. În afară de fabricile pentru producerea de aer conditionat rezidential, la sediul central exista de asemenea, fabrici de aer conditionat pentru sectorul comercial. Pentru sectorul comercial, fabricile de aer conditionat ocupa mai mult de 80.000 m2 avand opt linii de producţie.Centrul R & D  este primul centru specializat pentru aparatele de aer condiţionat în China, şi conţine dezvoltarea producţiei şi mai multe departamente de cercetare de bază, cum ar fi Departamentul tehnologic RAC, DepartamentulTehnologic CAC, Institutul Tehnologic de refrigerare, Institutul Tehnologic pentru aparate casnice,Institutul tehnologic pentru motoare şi aproape 300 de laboratoare.

Gree Electric Appliances (Chongqing)Co Ltd. este o companie de productie aer condiţiona pe care Gree Electric Appliances i-a stabilit sediul înChongqing, în anul 2001. Aceasta fabrica a fost finalizată si a fost pusa în funcţiune pe 18 mai 2002. Pentru a satisface cererea de pe piaţă, a fost demarat al doilea proiect de extindere, la 16 iunie 2007 şi care a fost  pus în producţie laînceputul anului 2009. După extindere, capacitatea de producţie a Fabricii din Chongqing a ajuns la zece miliarde RMB. Astăzi, Fabrica din Chongqing ocupă aproximativ 350.000 m2, si are aproape 5000 de angajaţi. Este o bază importantă pentru fabricarea produselor Gree în vestul Chinei şi de asemenea cea mai mare şi cel mai avansata fabrica de aer conditionat pentru segmentul rezidential din vestul Chinei.

Gree Electric Appliances (Hefei) CoLtd. este situată în centrul high-tech pentru Dezvoltare Industrială Center din orasul Hefei. Construcţia a începutin octombrie 2006 şi a fost finalizata în iunie 2008. Aceasta fabrica produce în principal aparate de aer conditionat rezidential şi este conceputa pentru aproduce trei milioane de seturi pe an.
În scopul de a satisface cererea pe piaţă şi de dezvoltare a Gree, faza a doua de extindere a bazei a fost finalizata la sfârşitul anului 2008 şi de asemenea a contribuit la creşterea capacităţii de producţie cu două milioane de seturi, în 2009. Faza a treia de extindere, este planificata pentru a produce aer conditionat pentru sectorul comercial.

Gree Electric Appliances Do Brasil LTDA  este o fabrica de aer conditionat pe care Gree a construit-o cu investitie proprie.  A fost pusa in functiune pe 11 iunie 2001. Fabrica din Brazilia este prima fabrica Gree de peste ocean pentru fabricarea de aer conditionat. Situata în Manaus Free Trade Zone încapitala statului Amazonas, aceasta fabrica ocupa aproximativ 40.000 m2 şi are capacitate de producţiede 200.000 de seturi. Acesta este primul producător specializat pentru aparatele de aer condiţionat de tip split în Brazilia.

Dupa 9 ani de dezvoltare, marca GREE (aer conditionat) este acum al doilea brand de top la nivel local, cu reţea de vânzări răspândita în 27 de state care a realizat  în 2007  30 milioane de dolari. Avand fabrica in Brazilia, Gree s-a extins în întreaga piata sud-americana  treptat, ceea ce a facut din Gree un brand international.

Fabrica din Pakistan este a doua fabrica Gree care este situata in afara granitelor Chinei. Situata în Lahore, capitala Punjab, fabrica  ocupaaproximativ 10.000 de m2, a fostfinalizat în martie 2006. Fabrica din Pakistan produce numai aer conditionat din marca Gree si este unul dintre cei mai mari producatori de aer condiţionat din Pakistan.
Avand o politica diferita fata de producatorii care ofera produse ieftine si de slaba calitate, Gree insista întotdeauna privind strategia de dezvoltare constantă şi lansare de produse pe segmentul mediu-ridicat - deoarece cu aceasta strategie a intrat pe piaţa din Pakistan în 2001. Pentru calitatea excepţională a produselor, Gree se bucură de reputaţie în rândul distribuitorilor locali şi aconsumatorilor, devenind un "best-seller".

Fabrica din Vietnam, este a treia fabrica Gree aflata in afara granitelor Chinei. Situata în Singapore Industrial Garden în oraşul Ho Chi Minh, această bază ocupă aproximativ 11.000 m2. Acesta este pusa in functiune din aprilie 2008. Aici se produce numai aer conditionat Gree de uz casnic, fabrica din Vietnam avand o capacitate de productie de 200.000 de seturi, fiind cel mai mare producator de aer conditionat de pe piata din Vietnam. 
Cu o excelenta calitatea a produselor, servicii profesionale si gama variata de produse, Gree a stabilit o buna colaborare cu distribuitorii locali şi se bucură de reputaţie buna printre consumatori, după ce a intrat pe aceasta piata in 1999. Astăzi, există 200 de reţele de vânzări şi servicii post-vânzare pentru aparatele de aer conditionat Gree, iar magazinele care vand in exclusivitate marca Gree s-au răspândit în principalele oraşe ca Ho Chi Minh şi Hanoi. Gree este acum unul dintre cele mai importante brand-uri de pe piaţa vietnameză.

 
Ce trebuie sa stiti despre refrigeranti cand cumparati un aparat de aer conditionat PDF Imprimare

Aparatele de Aer Condiţionat trebuie să folosească agenti frigorifici şi deşi există mai multe tipuri de agenţi frigorifici, inclusiv aer şi apă, este necesar să se folosească aceste substanţe chimice pentru motive de eficienţă şi în cele din urmă consumuri de energie scazute.

ODP – Ozone Depletion Potential sau Potentialul de Distrugere a stratului de Ozon, este potenţialul pentru o singura molecula de agent frigorific pentru a distruge stratul de ozon. Toti agentii frigorifici R11 se folosesc ca un datum de referinţă şi astfel, R11 are o ODP de 1,0. O valoare mica a ODP a agentului frigorific este mai bine pentru stratul de ozon şi prin urmare pentru mediul înconjurător.

GWP – Global Warming Potential sau Potenţialul de Incălzire Globală, este o masura a cat de mult efect va avea refrigerantul dat va avea asupra încălzirii globale, în raport cu dioxidul de carbon, în cazul în care emisiile de CO2 are o GWP de 1. Aceasta este, de obicei, măsurată pe o perioadă de 100 de ani. În acest caz o valoare mica a primelor brute pentru agentul frigorific este mai bine pentru mediul înconjurător.

R22 este un compus de hidroclorofluorocarburi singular sau HCFC. El are un conţinut scăzut de clor. Începând din 2010, numai stocurile reciclate sau salvate de R22 pot fi utilizate, deoarece nu a mai fost fabricat. - ODP = ​​0,05, GWP = 1700

R407C este un amestec ternar de compuşi hidrofluorocarbură sau HFC, care cuprinde 23% din R32, 25% din R125 şi 52% din R134a. Nu are conţinut de clor, fără potenţial de epuizare a stratului de ozon şi doar un potenţial modest directă a încălzirii globale. - ODP = 0, GWP = 1610

R410A este un amestec binar de compuşi hidrofluorocarbură sau HFC, care cuprinde 50% din R32 şi 50% din R125 nu are nici un conţinut de clor, fără potenţial de epuizare a stratului de ozon şi doar un potenţial de încălzire globală modest. - ODP = 0, GWP 1890

 
Aspecte privind modificarile climatului interior PDF Imprimare

Cu catva ani in urma, aparatele de aer conditionat erau considerate un lux in incaperi, astazi au devenit un lucru firesc in sedii administrative, magazine, centre comerciale, hoteluri, restaurante, spitale si incinte de productie. Cerintele de confort sporit si o serie de motive practice sustin aceste tendinte noi de dezvoltare. Instalatiile de aer conditionat, contributie la imbunatatirea calitatii mediului ambiant si a conditiilor de activitate in tot cursul anului. Rolul principal consta in mentinerea parametrilor aerului interior, reunind procesele de tratare cum sunt incalzire, racire, umidificare si uscare. Conform cerintelor termofiziologice, intre tipul de incapere si climatul necesar in interior este o legatura directa: numai persoane care lucreaza (munca fizica usoara, de exemplu) permanent intr-un mediu cu temperatura de 19–20°C au randamentul maxim in activitate. In aceste condiii / circumstante climatizarea reprezinta un element de progres social, echivalent cu modernizarea. Cercetarile au demonstrat ca la temperaturi peste 22°C, puterea de munca si rezistenta organismului la stres scad foarte mult. In zilele toride de vara multa lume se plânge de fenomenul de zaduf datorita umiditii ridicate a aerului, ceea ce reduce mult eficiena activitatii depuse. Aparatele de aer conditionat cu rol de confort servesc la asigurarea conditiilor de mediu in care ocupantii resimt un mediu placut. In zilele de vara cu zaduf, ele racesc si reduc umiditatea aerului la parametri de confort. Aparatele trebuie sa functioneze silentios si sa nu creeze curenti de aer. Climatizarea optima intr-o incapere se realizeaza atunci când ocupantii ei nu percep functionarea instalatiei de climatizare. Instalatiile de climatizare performante asigura un mediu ambiant in functie de cerintele ocupantilor, se adapteaza la cerintele incaperii, au un nivel de zgomot redus, permit recuperarea caldurii, au o exploatare simpla si se realizeaza cu investiii cat mai reduse. Important este alegerea sistemului corect, in functie de specificul incaperii. Climatul interior este influentat de mai muli parametri, cum ar fi: marimea incaperii, temperatura si umiditatea aerului conditionat, temperatura de refulare prin aparatele de aer conditionat, debitul de aer refulat, curentii de aer de infiltratie au un rol insemnat. La o functionare anuala, rezultatul optim se atinge numai daca se iau in considerare toti factorii. Din categoria aparatelor de aer conditionat cu rol de confort pentru spatii ocupate de un numar de persoane, se deosebesc mai multe grupe de produse. Solutia pentru unitati particulare: biroul de acasa, spatiul de locuit, birouri mici, consta in alegerea de aparate de aer conditionat rezidentiale, fiind aparate simple, cu un pret acceptabil, sunt indicate pentru incaperi cu suprafata pana la maxim 50 mp, in care pot realiza o climatizare eficienta desi tratarea consta numai din racirea aerului. Pentru spatii mari din hoteluri, restaurante, sali de sport, spitale, centre de conferine sau incinte industriale/productive, practic in toate spatiile cu un numar mare de persoane pentru un interval mare de timp, se utilizeaza tot mai mult aparate split si multi – split. Prin construcia lor modulara si diversele variante de combinatii posibile, permit o solutie practica pentru orice marime de incapere, de la cele mai mici birouri pana la hale mari industriale.

Aparatele split simple, numite si mono split, spre deosebire de aparatele compacte, au doua componente:
in afara cladirii se monteaza unitatea cu compresor, care se leaga printr-un circuit inchis al agentului frigorific cu
unitatea interioara, care asigura racirea si uscarea aerului din incapere. Aceste sisteme dispun de o sarcina de racire mai mare si pot climatiza incaperi cu suprafata mai mare de 75 mp. Aparatele split sunt confortabile, intrucat au prevzut un sistem electronic de comanda, se poate regla exact debitul de aer vehiculat. Deoarece unitatea exterioara si interioara sunt amplasate la distanta una de cealalta, funcioneaza silenios, fiind indicate mai ales pentru incaperi tip birouri. Se integreaza usor in arhitectura incaperii, pot fi montate la nivelul tavanului, a peretilor sau in dulapuri, incat permit o adaptare la orice cerinta arhitecturala. Multe aparate din aceast gama, pe langa varianta de racire si uscare a aerului interior, au si posibilitatea de incalzirea spatiului respectiv. Comparativ cu sistemele clasice care au un interval de toleranta mai mare si intervin numai cand temperatura a crescut cu cateva grade iar atunci refuleaza aer rece cu sarcina maxima, creand senzatia de disconfort prin masa mare de aer rece introdus brusc, sistemul split cu comanda prin inverter elimina acest dezavantaj.

Aceste aparate de aer conditionat conform schimbului termic absorb din aerul exterior energia de racire pentru climatizarea incaperilor. Pentru asigurarea sarcinii de racire necesare, se consum mai putina energie ca in cazul instalatiei clasice, ceea ce reprezinta o insemnata economie. Tot mai multi producatori construiesc aparate de climatizare split cu functia de pompa termica o alternativa economica, fiind posibil utilizarea in regim de incalzire, mai ales in perioada de tranzitie climatica (toamna-primavara).

In cazul montarii aparatelor multi split, nu mai este necesar o instalaie de incalzire separat. Capacitatea acestor agregate asigura incalzirea cladirilor si in cazul temperaturilor exterioare scazute. Pompa de caldura cu rol de protecie a mediului si de economie. Avantajul acestei solutii consta in renuntarea la instalatii de incalzire costisitoare, iar pompa de caldura din punct de vedere energetic fiind net superioara, este economica si asigura inclusiv protecia mediului. Deoarece pompa de caldura asigura intre 2/3...3/4 din sarcina de incalzire, prin preluarea caldurii din aerul evacuate trebuie o suplimentare cu energie mult mai putin pentru realizarea aceleasi sarcini ca in cazul incalzirii conventionale cu combustibil lichid sau gazos. Chiar si la functionarea in regim de racire, mare parte din sarcina de racire este preluat din aerul exterior. Energia electrica este folosit numai pentru actionarea compresorului si a ventilatorului, deci nu pentru o incalzire sau racire directa. Aparatele de aer conditionat split cu conectare pe pompa termica se pot folosi tot anul, in perioada de vara ca aparat de climatizare iar in perioada rece a anului pentru incalzire. In perspectiva, aceasta soluie completa de climatizare va avea un rol tot mai important, mai ales ca aceste instalatii pot functiona difereniat cu posibilitatea racirii unei incaperi si concomitent sa asigure incalzirea altei incinte. Aparatele se pot echipa cu o serie de elemente filtrante, pentru filtrare grosiera, fina sau cu filtru activ electrostatic, precum si cu sisteme de dezinfectie, in conditiile in care tot mai mult lume sufera de o serie de alergii si necesita un aer cat mai curat.

Fara indoiala, in urmtorii ani productorii de aparate de climatizare, vor largi gama de componente interioare. Astazi se dispune de numeroase aparate cu montaj la nivelul peretelui, tavanului, in tavane false. Posibilitatea de alegere a aparatului de climatizare si variantele de montaj cresc continuu. Tinand seama de oferta larga care exista, decizia privind alegerea sistemului adecvat cerintelor interioare, trebuie sa se faca cu ajutorul cadrelor competente din domeniul tehnicii instalatiilor pentru constructii.

 
<< Început < Anterior 1 2 3 4 5 Următor > Sfârşit >>

Pagina 2 din 5

Aveti nevoie de ajutor?

Echipa noastra este gata sa va ajute!

Telefon & WhatsApp:   0785 886 686