Cum afecteaza sanatatea voastra filtrele aparatului de aer conditionat ? PDF Imprimare

Calitatea si eficienta filtrelor aparatului de aer conditionat au un rol foarte important pentru sanatatea familiei tale. Chiar stii ce respira familia ta? Este o intrebare buna pe care ar trebui sa ti-o pui. Noi toti intampinam o multime de riscuri referitoare la sanatatea noastra zi de zi. Conducand masina, zburand cu avionul, sau pur si simplu practicand activitati recreationale, suntem expusi mediului inconjurator poluat. Unele riscuri chiar nu avem cum sa le evitam. Vestea buna totusi, este ca unul din riscuri il putem scadea, si anume putem imbunatati calitatea aerului din casa noastra prin simpla inlocuire a filtrelor aparatului de aer conditionat.

Cand vine vorba despre poluarea aerului, niciun loc nu este ca acasa. In zilele acestea majoritatea caselor sunt bine izolate pentru a tine temperaturile de afara acolo, dar de asemenea si pastreaza aerul contaminat in casa, lucru care duce la alergii. Conform ultimelor statistici peste 90% din timp il petrecem in interior, unde aerul poate fi de peste 2-5 ori mai poluat decat cel din exterior.

In urma acestui studiu, organizatia EPA a declarat ca problema poluarii aerului din interiorul spatiilor inchise este in topul primelor 5 riscuri penru sanatatea noastra. Acest lucru face ca performanta filtrelor aparatului de aer conditionat sa fie cruciala. Praful si murdaria care pluteste in aer este doar o mica parte din ceea ce “innoata” in jurul nostru prin aer: un amestec invizibil de praf de acarieni, polen, par de animale, mucegai, fum, lucruri care pot fi enervante pentru respiratie si foarte periculoase pentru sanatate.

Cand filtrele aparatului de aer conditionat sunt infundate pentru ca nu au fost schimbate, va rezulta un aer de o calitate slaba care poate cauza declansarea unor boli respiratorii cronice cum ar fi: astmul, bronsita sau a a altor probleme de sanatate: dureri de cap, ochi uscati, congestie nazala, greata si oboseala. Cu un risc mai mare sunt oamenii care au deja probleme respiratorii sau copiii si batranii.

Avand la aparatul de aer conditionat filtre curate este primul lucru contra tuturor acestor probleme. Un filtru de calitate poate sa preia toate aceste particule daunatoare in cateva minute si astfel sa imbunatateasca aerul din casa ta. Cand uiti sa cureti sau sa schimbi filtrele aparatului de aer conditionat, acestea se infunda cu praf si murdarie si devin ineficiente. Acest lucru restrictioneaza fluxul de aer sa circule in toata casa, iar particulele daunatoare in loc sa fie trase de filtru raman in camera unde le vei inhala.

Cand trebuie sa schimbi filtrul aparatului de aer conditionat difera de la casa la casa. Depinde de multi factori, incepand de la numarul de locuitori ai casei, daca ai animale, ce tip de activitati au loc in casa, plantele si pomii din jurul casei si multi alti factori. Raspunsul scurt este sa schimbi filtrul aparatului de aer conditionat cand acesta este plin de praf. Acest lucru poate sa se intample intre 30-90 de zile.

Trebuie sa intelegi ca in fiecare casa costurile pot sa fie diferite, uneori sa duci un filtru la service poate fi mai scump decat unul nou, depinzand foarte mult de tipul de aer conditionat instalat. Daca inlocuiesti filtrul prea devreme vei folosii prea multe, iar costurile vor creste, daca insa astepti prea mult, vei pierde beneficiile aduse de acesta sanatatii tale. Avand in vedere ca sanatatea este pe primul loc este mai bine sa schimbi filtrul aparatului de aer conditionat mai devreme decat mai tarziu
 

Aveti nevoie de ajutor?

Echipa noastra este gata sa va ajute!

Telefon & WhatsApp:   0785 886 686