Cum poti micsora impactul aparatelor de aer conditionat asupra mediului PDF Imprimare

Pentru foarte multi oameni aparatul de aer conditionat este o parte esentiala a vietii lor de zi cu zi. Din ce in ce mai multi oameni traiesc in locuri care inainte nu era necesara folosirea unui aparat de aer conditionat in casa sau in masina. Cum pentru unii aceste aparate sunt necesare, pentru multi altii sunt inca un produs de lux. Dar acest lux vine la un pret destul de mare, nu pentru buzunarele tale cat pentru mediul inconjurator. In mod sigur aparatul de aer conditionat va ramane folosit de acum incolo pentru totdeauna, dar ce putem face pentru a minimaza efectul asupra mediului si al planetei?

Aparatele de aer conditionat functioneaza racirea aerului cu un gaz refrigerant numit Freon. Desi Freonul este complet sigur pentru oameni, este totusi un dezastru pentru planeta. Freonul R22 este unul dintre principalii factori pentru subtierea stratului de ozon. Nu numai Freonul este o problema pentru mediu, ci si curentul electric necesar pentru functionarea aparatului de aer conditionat, care prin producerea sa polueaza foarte mult.

Din cauza impactului pe care Freonul R22 din aparatele de aer conditionat il are asupra mediului a fost interzis pentru producere in anul 2010. Aceasta este o veste buna pentru mediu, insa vor ramane inca milioane de aparate de aer conditionat vechi si ineficiente in casa si masini pe toata suprafata planetei.

In timp ce puterea solara devine din ce in ce mai populara si eficienta in toata lumea, multe unitati sunt dotate cu panouri solare pentru a micsora consumul de curent electric si de asemenea unele aparate de aer conditionat pot functiona cu gaz natural, care ofera o alternativa foarte buna pentru versiunile electrice.

Folosirea gazului natural la aparatele de aer conditionat nu este o descoperire noua, inca din 1930 in America, multe unitati foloseau acest mod de functionare, insa modele pe curent electric au devenit mai populare si mai ieftine, asa ca oamenii au renuntat la cele pe gaz natural. Odata cu cresterea costurilor pentru producerea energiei electrice si cu impactul asupra mediului, din ce in ce mai multi oameni cauta sa-si inlocuiasca aparatul de aer conditionat vechi si ineficient cu unul nou si mult mai sigur pentru mediu.

Unitatile de aer conditionat pe gaz sunt in mod sigur mai putin poluante pentru planeta, dar mai sunt inca cateva lucruri de facut pentru a ne asigura ca facem totul pentru mediu. Simpla crestere a temperaturii cu 1-2 grade va face aparatul de aer conditionat sa consume mai putina energie pentru a raci, iar noi nu vom observa nici o diferenta de confort. De asemenea cand nimeni nu este acasa trebuie sa avem grija sa oprim si aparatul de aer conditionat
 

Aveti nevoie de ajutor?

Echipa noastra este gata sa va ajute!

Telefon & WhatsApp:   0785 886 686