Cum sa cresti eficienta aerului conditionat ? PDF Imprimare

Orice aparat de aer conditionat, fie el pentru o camera sau o unitate de aer conditionat centrala, fabricat dupa 1990, cu siguranta va avea un EER – Energy Efficiency Rating mic. Aceste clasificari sunt inscriptionate pe unitatea de aer conditionat. Orice unitate de aer conditionat care are un EER de 10 sau mai mare, este considerata a fi clasata Energy Star. Daca cautati sa imbunatatiti eficienta unui aer conditionat sunt cateva lucruri de care veti avea nevoie si cativa pasi de urmat.

Pentru inceput, asigurati-va ca sistemul de filtre de aer sunt curate. Acest lucru ar trebui facut in fiecare luna. Pentru unitatile de aer conditionat pentru o singura camera, ar trebui sa spalati filtrele in apa fierbinte sau in cada. Dupa spalare, scuturati filtrele pentru a nu mai ramane niciun exces de apa si asigurati-va ca sunt complet uscate inainte de a le pune la loc in aparatul de aer conditionat. Cand faceti aceste lucruri nu uitati sa verificati inainte daca unitatea de aer conditionat este oprita.

Daca vedeti praf sau putina murdarie, aveti grija sa aspirati inainte. Cautati schimbatoarele de caldura in interiorul carora sunt zonele unde veti monta filtrele. Murdarie, praf si alte ramasite au tendinta sa se adune de-a lungul timpului, si pot afecta eficienta aparatului de aer conditionat. Acestea blocheaza schimbatoarele de caldura si nu le da posibilitatea sa functioneze corespunzator.

Folositi banda adeziva si acoperiti toate zonele care sunt expuse. Aceasta banda este creata special pentru zonele de metal, pentru a asigura o inchidere foarte buna. Cu un furtun curatati schimbatoarele de caldura de praf si alte ramasite acumulate. Acest lucru este facut deoarcece trebuie sa ne asiguram ca schimbatoarele de cladura unitatii de aer conditionat nu lucreaza fortat. Prin acest lucru va veti asigura si ca fluxul de aer va creste si astfel va reduce puterea cu care va trebui sa lucreze unitatea de aer conditionat.

Instalarea unui termostat programabil va ajuta si va reduce perioadele cand aerul conditionat va merge in timpul zilei. Acest lucru este foarte bun atunci cand toata lumea din casa este plecata in vacanta sau cand sunteti la servici. De asemenea ar trebui sa aveti un ajutor profesionist care sa va instaleze unitatea de aer conditionat. Cand nu stati intr-o camera inchideti ferestrele si opriti aparatul de aer conditionat.

Asigurati-va ca aveti aparatul de aer conditionat de  dimensiunea potrivita pentru nevoile dumneavoastra si pentru spatiul pe care doriti sa il raciti. Avand un aparat de aer conditionat care este prea mic sau chiar prea mare, va reduce mult eficienta lui si vor costurile dumneavoastra.

 

Aveti nevoie de ajutor?

Echipa noastra este gata sa va ajute!

Telefon & WhatsApp:   0785 886 686