Cum sa prevenim defectarea aerului conditionat pe timp de vara ? PDF Imprimare

In zilele acestea grele din punct de vedere economic ultimul lucru de care ai nevoie este o reparatie la aparatul deaer conditionat. In timp ce toate aparatele din casa au nevoie de reparatii din cand in cand, multe pot fi prevenite. Fara vreo ordine anume, in continuare poti gasi cateva sfaturi si cele mai comune probleme pe care le putem intalni la aparatele de aer conditionat.

Filtrul murdar – daca la aparatul de aer conditionat aveti un filtu de unica folosinta trebuie sa-l inlocuiti in fiecare luna, insa de cele mai multe ori majoritatea uita sa faca acest lucru. Acest lucru face ca in fiecare an sa sunam la un service pentru aer conditionat pentru ca aparatul nu mai raceste. De obicei problema fiind faptul ca fluxul de aer este restrictionat de un filtru murdar. Filtrele murdare reduc si calitatea aerului, fac casele mai putin confortabile.

Scurgeri de agent frigorific – un aparat de aer conditionat este un sistem inchis, asa ca niciodata nu trebuie sa existe scurgeri de agent frigorific. Cand insa exista, ceva rau se intampla. Eficacitatea aparatului de aer conditionat scade iar factura la energie electrica va creste. Aerul conditionat nu raceste, iar schimbatorul de caldura poate ingheta si compresorul se poate strica. In plus agentul frigorific este un gaz cu efect de sera. De multe ori insa problema este destul de simpla, poate fi o supapa sau un racord slabit.

Termostatul – unele termostate pot fi comutate intre modul de incalzire si cel de racire. Daca comutatorul este intr-o pozitie gresita sau stricat, atunci aerul conditionat nu va porni. Termostatele digitale de calitate cedeaza foarte rar. Asadar te intrebi ce nu a mers bine? Comutatorul poate s-a stricat, sau o diferenta de voltaj a cauzat stricaciuni.

Teava de scurgere a condensului este infundata – aparatele de aer conditionat elimina umezeala din aer in timp ce scad temperatura. Umiditatea este de obicei eliminata prin sistemul de instalatii sanitare. Ar trebui in aceste cazuri sa avem o tava de scurgere de rezerva.

Schimbatorul de caldura (evaporator) murdar – evaporatorul este unitatea din interiorul casei tale. Periodic aceasta componenta a aparatului de aer conditionat trebuie sa fie curatata, in caz contrar praful va micsora fluxul de aer primit.

Schimbatorul de caldura (condensator) murdar – condensatorul este unitatea din exterior a aparatului de aer conditionat. Astfel murdara este ineficienta, crescand consumul energiei electrice si reducand capacitatea de racirea a aerului conditionat.
 

Aveti nevoie de ajutor?

Echipa noastra este gata sa va ajute!

Telefon & WhatsApp:   0785 886 686