Ghid introductiv pentru aparatele de aer coditionat portabile PDF Imprimare

Aproape 70 de ani au trecut de cand au fost inventate aparatele de aer conditionat, dar totusi planeta nu devine deloc mai racoroasa. Desi a devenit o necesitate, aerul conditionat inca este un lux pentru foarte multi oameni. Un sistem de aer conditionat centralizat este inca prea scump pentru o casa iar pentru o locuinta mai mare poate fi prea mic. Insa aparatele de aer conditionat portabile au devenit o solutie viabila pentru cei care doresc sa invinga caldura la un pret mic.

Un aparat de aer conditionat mobil este o unitate diferita de un sistem centralizat sau de un aparat montat pe perete, este mai mic si mobil. Majoritatea unitatilor portabile au intre 90-100 cm si 30-36 kilograme. Nu este nevoie de a fi montat undeva permanent, asta insemnand ca peretii vor ramane intacti.

Uneori termenii “aparat de aer conditionat portabil” si “racitor de aer portabil” sunt folositi alternativ, insa acest lucru nu este corect. Aparatul de aer conditionat are un compresor care utilizeaza Freon pentru a raci iar racitorul de aer utilizeaza principiul de evaporare a apei. Astfel, aparatele de aer conditionat portabile sunt capabile sa raceasca eficient o camera intreaga si chiar sa ajute la dezumificarea aerului.

Pentru a instala un aparat de aer conditionat portabil aveti nevoie doar de trei lucruri: spatiu pentru unitate, un loc cu electricitate si o gura de aerisire pentru aerul cald. Modul de functionare al aparatelor portabile este acelasi cu cel al celor de perete. Unitatea raceste camera prin intermediul unui ciclu de refrigerare cu Freon. Un aparat deaer conditionat portabil cuprinde o caseta-cadru care are parti calde si parti reci, precum si un furtun de evacuare al aerului cald care are in jur de 4-5 metri. Condensarea rezultata are rolul de a raci unitatea in sine, desi uneori pot exista si mici excese de condens.

Daca va intrebati de ce ar trebui sa folositi un aparat de aer conditionat portabil puteti primi mai multe raspunsuri. Pentru ca se instaleaza foarte usor si unitatea poate fi mutata dintr-o camera in alta fara dificultate. Pentru functionalitatea doi in unu, aerul conditionat portabil nu numai ca raceste aerul dar il si dezumifica, iar mai noi din ce in ce mai multe aparate portabile contin si un purificator de aer. Pentru ca este foarte eficient din punct de vedere al energiei electrice consumate, avand o dimensiune mai mica consumul lor va scadea. Un ultimul motiv pentru a alege un aparat de aer conditionat portabil ar fi faptul ca este foarte accesibil. Modul de instalare simplu si cel de operare fac ca preturile sa ramana mai mici. Un aparat mai eficient va costa mai mult, dar chiar si asa va fi mai ieftin decat un aparat de aer conditionat normal. Intretinerea va fi si ea mai ieftina deoarece majoritatea reparatilor le puteti face de unul singur.

 

Aveti nevoie de ajutor?

Echipa noastra este gata sa va ajute!

Telefon & WhatsApp:   0785 886 686